petek, 7. februar 2014

Vastu piramida in yantre za izboljšanje energije prostora

Vastu uporablja določena pomagala, podobno kot Feng Shui uporablja zdravila, načine kako izboljšati energije prostora. V osnovi najbolj priporočam upoštevanje osnovnih zakonitosti (pozicija, oblika parcele, dostop do parcele, oblika stanovanja, vhod, okna, razvrstitev prostorov, barve itd). Lahko si pomagamo tudi z yantrami, mantrami, oltarji, piramidami itd. Vastu mojster lahko celostno pristopi k reševanju situacije in dodaja različne rešitve. v povezavi  astrologijo Jyotish se lahko npr upošteva Muhurta, ki nam pove kdaj je pravi čas za določene aktivnosti (npr začetek gradnje, nakupa doma itd). Poleg tega lahko s pomočjo astrologije Jyotish prilagodimo energije tako, da bodo posebej prilagojene za bivanje določenih oseb (glede na njihovo natalno - rojstno karto):

V tem članku se bomo osredotočili na
  • Sri yantro in 
  • vastu piramido.
SRI YANTRA
Sri yantra predstavlja obilje in je ena najstarejših yanter. Sri yantro postavimo na Sever, SV in Vzhod. Sri yantro postavimo tako, da smer notranjega trikotnika kaže proti zahodu, če yantra leži oz je obrnjena navzdol, če yantra stoji pokončno.

Mantra za sri yantro je: OM SRIIM KLIMM MAHA LAKHSMI NAMAHA.
Vastu mojster priporoča, da se Sri piramido postavi in aktivira v sredo, četrtek ali petek.
VASTU SRI MERU PIRAMIDA

V vastuju se uporablja piramida, ki jo imenujemo SRI MERU PIRAMIDA. V osnovi gre za tridimenzionalno SRI YANTRO. Proporci so enaki kot pri Keopsovi piramidi. Oblika simbolizira maternico celotne kreacije (43 malih trikotnikov Sri yantre) kar predstavlja celotno vesolje.
Sri Meru piramido se pravtako umesti na Sever, SV ali Vzhod. Še posebej se priporoča, če imamo v tem delu prostora vastu defekte. Ker gre za 3D model dvodimenzionalne yantre, naj bi imela Vastu Meru piramida še posebno moč.

Različni načini nam pomagajo izboljševati energije prostora. Najbolj od vsega pa priporočam, da razmišljate o življenju. Razmišljajte o svojem poslanstvo. Opazujte vzorce. Ugotovite na katerih področjih imate pogosto izzive in katera področja imate močnejša. Bodite pozitivni, bodite odgovorni. Zavedajte se, da nič ni naključno, vse je eno, vsi smo eno, vse je povezano. Delajte dobro in dobro vam bo vrnjeno. Zaupajte to in brez skrbi. Nič se vam ne more zgoditi, kar ni najbolje za vas. Vedno se zgodi kar je najboljše za vas. Nikamor se ne mudi. Večni smo!

Ni komentarjev:

Objavite komentar