četrtek, 6. februar 2014

Vastu lahko pojasni razliko v razvitosti držav

Vastu zakonitosti so univerzalne. Delujejo tako na mikro kot marko nivoju. Po eni strani se zdi neverjetno, da bi lahko z vastujem razložili razvitost posameznih držav vendar nič ni naključno. Svet je igrišče in model je zastavljen tako, da omogoča optimalno izvrševanje naše karme.

Zato je mogoče na podlagi vastuja pojasniti tudi energije vasi, mest, držav. Nenazadnje jih določa prav vastu.


Očitno je nekaj. Sever mest, držav je ponavadi ekonomsko bolje razvit od juga. Gre za princip Merkurja, ki je dober za denar, komunikacije, posel, itd. Poglejmo nekaj primerov, sever Italije je bolj razvit od juga, Sever evrope je bolj razvit od juga, Sever Amerike je bolj razvit od juga in celo Kanada je bolj razvita od ZDA. Seveda sama lega ni edini kriterij. Vplivajo tudi geografske značilnosti, oblika, nagib terena, sestava tal in pozicija vodnih nahajališč. Na jugu je bilo v zgodovini zaradi vpliva Marsa tudi več vojskovanja.

Če pogledamo južno stran poloble pa je situacija obrnjena. Tam se najjužnejšo točko obravnava kot severno na severni polobli. Če pogledamo Avstralijo, Južno Ameriko, Afriko bomo opazili, da so tudi v tem primeru najrazvitejše države tiste, ki so na skrajnem jugu.

Tudi vam lahko pomagam izboljšati vaše okolje doma ali na poslu. Na podlagi vastu zakonitosti je mogoče dodatno izpostaviti "ojačati" področja življenja, ki vas zanimajo. Pišite mi na jyotish.svetloba@gmail.com. Za storitve izstavim račun, vse po predpisih.

Ni komentarjev:

Objavite komentar