petek, 7. februar 2014

Skrivnosti Keopsove piramide

Keopsova piramida je že stoletja predmet polemike. Ni povsem jasno kako so lahko s takratno tehnologijo zgradili tako mojstrovino. Keopsova piramida je največji in najtežji umeten objekt na zemlji. Vendar je to še najmanj pomemben podatek. Znanstvenike vedno znova presenečajo odkritja v zvezi s piramido. Ne gre zgolj za velikost. Presenetljiva je izbira pozicije, oblika, poravnava glede na ozvezdja, gostota, itd. Tudi vastu pozna pozitivne učinke vastu piramide, zato ne preseneča, da je takratna civilizacija zgradila ta objekt.

Nekaj neverjetnih spoznanj o veliki piramidi:
  1. Keopsova piramida je največji in najtežji poznan umetno zgrajen objekt na zemlji
  2. Keopsova piramida je vidna iz Lune
  3. Če obseg osnovne ploskve delimo z višino dobimo na nekaj decimalk natančno število Pi (3,1416)
  4. Najnovejše raziskave so pokazale, da je Keopsova piramida zgrajena točno na poziciji, ki predstavlja središče kopenske mase zemlje. Verjetnost, da bi zadeli to pozicijo po naključju je 1: 3 milijarde.
  5. Če volumen piramide pomnožimo z gostoto blokov iz katerih je sestavljena dobimo povprečje gostote planeta zemlje.
  6. Povprečna višina vseh kopenskih točk (morje najnižja točka, Himalaja najvišja točka) na zemlji znaša 148m. Tolikšna je višina velike piramide.
Zelo zanimivi podatki. Seveda se samo po sebe poraja vprašanje katera civilizacija je dejansko gradila ta objekt in kakšna je dejanska vloga velike piramide. Ni pesenetljivo, da se vastu piramida dobro obnese pri izboljševanju energije prostora.

Več info o vastu piramidi.

Več info o skrivnostih velike piramide: http://www.inet.hr/~dasovic/tajne%20keopsove%20piramide.htm

Ni komentarjev:

Objavite komentar