petek, 30. marec 2012

Vastu - oblika prostora in elementi

Vastu spisi opisujejo, da je kreator vesolja Višvakarman. On je arhitekt vesolja. Vastu pomeni vsak omejeni prostor, npr hiša, ograja, naše telo, avto računalnik, miza itd. Telesa reagirajo med sabo in tako prenašajo energijo.

1. Vastu in oblika prostora

Po vastu-ju je oblika prostora zelo pomembna. Za življenje se najbolj priporočna kvadratna in pravokotna oblika. Ta oblika predstavlja satvično - čisto energijo najboljše kvalitete.

Oblika kroga ni priporočljiva za dom ampak bolj za duhovne namene, ker energija kroži proti vrhu. Okrogla oblika prostora po vastu predstavlja tamas energijo.

Nepravilne oblike tudi niso priporočljive po vastuju saj predstavljajo nestabilnost in rađas energijo.

2. Gibanje energije

Prana (energija CHI oz. bioenergija) je povsod prisotna vendar ni povsod enako intenzivna. Prana vstopi v naš prostor na severovzhodni strani doma in zapusti dom na jugozahodni strani.

Vastu vpliva na vse stanovalce še posebej pa na lastnika doma.


Vezano na gibanje prana energije vastu mojstri svetujejo, da odpremo prostor (okna) na SV strani in zapremo (če so okna zastremo žaluzije) na JZ strani. Okna in vrata so dobrodošla predvsem na S, SV, V. Tudi okolica hiše bi morala biti na S,SV,V odprta in pobočje nižje, na J, JZ zaprta in pobočje višje.


3. Razporeditev elementov v prostoru


Spodnja slika prikazuje zakonitost raporeditve elementov po vastu.


Ta razporeditev velja tako za notranji del prostora kot okolico. Nahajališče čiste vode (najboljše reka v smeri od Z proti V) na S, SV,V daje zelo pozitive rezultate.


Po drugi strani se moramo izogibati vode na JZ, J in JV strani kjer sta elementa zemlje in ognja (naravni sovražnik vode).
Če želite preveriti vastu svojega doma in izboljšati vpliv energij na vas me lahko kontaktirate po mailu.

Ni komentarjev:

Objavite komentar