petek, 30. marec 2012

Vastu za harmonijo doma

Vastu


Poleg jyotish -a, ayurvede in drugih ved je tudi Vastu oz Vasati del bogate dediščine vedske civilizacije, ki je živela pred nekaj tisoč leti. To sveto znanje se je na srečo ohranilo vse do danes in nam omogoča, da izboljšamo kvaliteto našega poslovnega in zasebnega življenja.

Vse v vesolju je energija, v nas, v vsakem bitju, predmetu in prostoru. Z upoštevanjem starodavnih Vastu zakonitosti lahko uporabimo pozitivne učinke energij, ki se nahajajo v prostorih.
Vastu vpliva na vsako fizično telo ne glede na njegovo velikost. Iz Vastu-ja se je razvil Feng Shui vendar je Vastu bolj natančen in razdelan.
S pomočjo Vastuja lahko razložimo tudi zakaj so nekateri kontinenti, države, regije, mesta, ljudje, podjetja bolj razviti od ostalih.

Ali Vastu deluje?
Vsekakor. Izkušen Vastu mojster bo že na podlagi ogleda vašega prostora ugotovil na katerih področjih ste “močni” in na katerih lahko pričakujete težave. Vastu v povezavi z vedsko astrologijo Jyotish samo še dodatno potrjuje samo delovanje.

Zakaj Vastu?
Če upoštevamo zakonitisti Vastuja lahko neposredno vplivamo na kakovost svojega življenja in življenja vseh s katerimi bivamo v skupnem prostoru. V kolikor kupujete parcelo vam lahko upoštevanja zakonitosti vastuja pomagajo izbrati tako, ki bo uresničevalo vaš cilj. V primeru, da gradite hišo, poslovni objekt vam bo vastu pomagal izbrati pravo postavitev, obliko, razporeditev prostorov itd. Če že imate dom in poslovne prostore vam bo vastu pomagal narediti izboljšave s pomočjo barv, elementov, prerazporeditvijo, itd. 

Večina ljudi se ne ukvarja z vastu zakonitostmi vendar to ne pomeni, da vastu ne deluje. Ljudje povsem nezavedno izberemo prostor, ki vzpostavlja možnosti za izvajanje naše karme.
Nekateri zakonitosti Vastu-ja opazijo ko zamenjajo dom ali poslovni prostor. Življenje in posel se jim lahko bistveno spremeni. nič ni naključje, s poznavanjem Vastu-ja lahko vplivamo na kvaliteto življenja.

Ni komentarjev:

Objavite komentar