ponedeljek, 11. november 2013

Vastu in smer spanja za zdravje?

Pojavljajo se različne teorije o tem ali smer spanja vpliva na kvaliteto spanja in naše zdravje.

Kakšen vpliv bi lahko imela smer spanja na naše zdravje?

Glede na zakonitosti Vastu-ja je ta vpliv na naše zdravje pomemben. Še posebej pri starejših ljudeh, tudi pri mlajših ni zanemarljiv in bi ga bilo treba resno upoštevati.

Kako zakonitosti vastuja v tem primeru vplivajo na naše telo?

Srce je v človeškem telesu pozicionirano v zgornjem delu telesa tudi zato, ker zaradi težnosti srce lažje črpa kri v glavo. Pomembno pa je ravnovesje. Preveč krvi v možganih lahko vpliva na to, da težje umirimo misli, kar ne prispeva k mirnem spancu. Poleg tega pa lahko povzroči tudi bolj resne poškodbe.

Zemljino magnetno polje

V sredici zemlje je železo, ki vpliva na magnetno polje zemlje. Kot vemo je smer magnetnega polja od juga proti severu. Tudi v krvi živih bitij se nahaja železo, zato gre za isti vpliv. Če je človek (ali žival) v stoječem ali sedečem stanju je ta vpliv zaradi težnosti zanemarljiv. V primeru, da ležimo z glavo proti severu pa obremenimo pretok krvi v glavo.


















Katera smer spanja je prava?

V primeru, da se nahajate na severni polobli se izogibajte smeri spanja proti severu. Če pa ste na južni polobli pa se izogibajte spanju v smeri proti jugu.

Kaj pravi Vastu glede smeri spanja?

Če se nahajate na severni polobli je najbolj primerna smer spanja (za zdravje in dober spanec) proti jugu. Poleg severa se izogibajte tudi spanju v smeri severozahod, severovzhod, jugozahod, jugovzhod. Lahko ste obrnjeni tudi z glavo proti vzhodu, kar vpliva na modrost, ali proti zahodu za blagostanje.

Kateri del stanovanja je najbolj primeren za spalni prostor?

Vastu loči kateri del je najboljši za spanje otrok in odraslih. Odrasli naj bi imeli prostor za spanje na JZ, J, Z ali Vzhodu. Otroci pa na SZ, S, SV in Vzhodu. Prostor na JV se ne priporoča za spanje.

Ni komentarjev:

Objavite komentar